FC2ブログ
AKIの気ままなDaily Life
レッスンで使えそうな面白そうな記事はないかなーと、
色々見ていたら見つけました。

おにぎりの作り方!
meal_110603.jpg
美味しそう。

ご飯丸めて塩を振るだけでしょ?って?

いや、このサイトにはかなり詳しく出てましたよ。

How to cook


1.For the onigiri with the salmon filling, sprinkle salmon with salt, and rest for at least 30 minutes.
Pat dry and grill in a frying pan.
Carefully remove any skin and bones, and flake the fish.

filling・・・具
sprinkle・・・~にーをまぶす
pat dry・・・たたくようにして水気をきる


2.Place 100 g of the steamed rice in a rice bowl.
Insert a quarter of the flaked salmon into the center of the rice. Ensure the rice is covering the salmon filling.

3.Moisten both hands and coat lightly with salt.
Upend the bowl of rice into your hands, and press and shape into a ball.
Sprinkle with the sesame seeds.

upend・・・~をさかさまに置く
shape into・・・~に仕上げる


4.For the onigiri with the tuna and mayonnaise filling,
drain the tinned tuna and mix with the mayonnaise.
Add the mixture to the center of the rice, instead of the salmon in case of the salmon Onigiri.
Shape the rice into a ball as you made the salmon Onigiri.
Then squeeze into a flattened ball about 3 cm thick between your hands.
Then use both hands to shape it into a triangle.

drain・・・流す
tinned tuna・・・缶詰のツナ
squeeze into・・・~に詰め込む


5.For the grilled onigiri, shape the rice into a flattened ball.
Grill in a frying pan. Turn when the rice starts to turn color.
Dip in soy sauce and return to the pan. Grill again over low heat,
turning occasionally until it turns a golden brown.

shape the rice into a flattened ball・・・ご飯を平べったいボール状にする
turn color・・・色が変わる
golden brown・・・きつね色



言えそうで言えない単語が多いですよね。
とっても勉強になりました。

久々に美味しい焼きオニギリ(grilled onigiri)でも食べたくなりました。

スポンサーサイト



コメント
コメント
コメントの投稿
URL:
本文:
パスワード:
非公開コメント: 管理者にだけ表示を許可する
 
トラックバック
トラックバック URL
http://aki091107.blog84.fc2.com/tb.php/100-a6e29922
この記事にトラックバックする(FC2ブログユーザー)
トラックバック